Sushi - filozofia jedzenia z Japonii

W Japonii zwykło się powiadać, iż najpiękniejszym kwiatem jest kwiat sakury, czyli wiśni, zaś najlepszym mężczyzną samuraj. Gdyby zaś przyjrzeć się kuchni japońskiej, to bez wahania można stwierdzić, że najsmaczniejszym i chyba najbardziej znanym na świecie okazem sztuki kulinarnej tego kraju jest właśnie sushi. Od 10-ciu lat wierni japońskiej sztuce kulinarnej, staramy się serwować najlepsze sushi w Polsce. Twórca sukcesu kulinarnego Izumi Sushi – Alon Than jest mistrzem świata w sushi z World Sushi Cup Tokyo 2015. Jego najmłodszym „dzieckiem” – współtworzonym z wybitnym mistrzem sushi - Łukaszem Skórą, jest Kago sushi – restauracja mieszcząca się w nowej Hali Koszyki. Hala Koszyki to jedyny taki koncept kulinarny w Polsce, zauroczeni miejscem nazwaliśmy naszą nową restaurację właśnie Kago Sushi, bo „kago” oznacza po japońsku „koszyk”.

"Tutaj bywało się dawniej i tutaj znowu będzie się bywać.” 

Zapraszamy!